VIL DU GERNE SPILLE TURNERINGER ?

Der er rigtig mange muligheder for at komme i gang med at spille turneringer.

Vi anbefaler, hvis du gerne vil i gang med at spille turneringer, at du taler med din træner, om hvilke turneringer og niveau der er relevante.

INDIVIDUELLE TURNERINGER
Turneringer kan overordnet kan opdeles i:

Ikke pointgivende turneringer (kræver ikke licens).
Pointgivende turneringer (kræver licens).

Det er spillernes (forældrenes) egen opgave at sørge for at blive tilmeldt disse turneringer. Ved deltagelse i individuelle turneringer opkræves gebyr typisk af turneringsarrangør og betaling af gebyr er bindende ved tilmeldingen til turneringen, uanset årsag til evt. senere afbud.

Ad. 1. Ikke pointgivende turneringer.

Hørsholm Rungsted Tennisklubs træning for begyndere er bygget op omkring Dansk Tennis Forbunds Play’n’Stay koncept. I forbindelse med dette koncept udbydes der flere og flere individuelle turneringer med skumbolde, rød bold, gul bold og grøn bold.

Et godt sted at starte turneringsspillet er DGI’s turneringer som afholdes flere gange årligt i HRT typisk i juleferien, vinterferien, påsken, juni, august og efterårsferien. DGI’s turneringer er ofte puljeturneringer og med cup i slutspil, så der er mulighed for at spille flere end 2 kampe pr. turnering. Læs mere om DGI turneringer på www.dgi.dk.

Mange klubber arrangerer Play’n’Stay turneringer for dem der gerne vil i gang med at spille turneringer. Følgende tennisklubber plejer at holde Play’n’Stay turneringer i løbet af året.: KB, B93, Lyngby, Hillerød, Farum og Hvidovre, for mere information se deres hjemmesider. For mere information se på SLTU´s hjemmeside www.sltu.dk.

På efterfølgende link (DTF) findes en oversigt med stævnetilbud som ikke kræver licens. Link.

Med lidt turneringserfaring i bagagen er Sjællandsmesterskaberne (SM) næste step som afholdes 2 gange om året henholdsvis indendørs og udendørs også efter Play’N’Stay konceptet. Alle der melder sig til SM deltager og det er ikke nødvendigt med et licensnummer. Ønsker du at modtage point til Dansk Tennis Forbunds (DTF’s) rangliste til SM skal du have licensnummer. Du kan læse mere om SM på www.sltu.dk.

Ad. 2. Pointgivende turneringer.

Du tegner spillerlicens gennem HRT (Annette Gadegaard) og hvert år i april sørger licensspillernes klubber for at få fornyet spillernes licenser.

Prisen for licens fastsættes hvert år af DTF’og er for kommende licensår (2014):

U 8 og 10:   150 kr.
U 12 og 14: 300 kr.
U 16 og 18: 475 kr.

Der er et stort udvalg af pointgivende turneringer under DTF som holdes rundt omkring i Danmark på alle niveauer hele året og især om sommeren. Tilmelding og turneringsprogram mm. findes online på DTF http://www.tennis.dk/Sektioner/Turnering.aspx

Som ny i turneringstennis anbefaler vi at du læser folderen ”Velkommen til turneringstennis” og ”Tennis 10 – godt i gang” fra DTF her.

Tilmelding til DTF turneringer foregår online efter du har modtaget dit licensnummer på http://tilmelding.tennis.dk

Kort om selve DTF turnering:
Lodtrækning/Turneringsprogram
Kan ses ca 10-14 dage før på http://www.tennis.dk/turneringsprogram.aspx
Deltagerliste og reserver udsendes på mail fra DTF
Mødetid
Senest 15 min. før første kamp
Betaling
U8 max. 100,-
U10 max. 200,-
U12 og derover med bonusrunde max. 300,-
U12 og derover uden bonusrunde max. 250,-
Man hæfter for betaling når man er optaget på deltagerlisten
Betaling ved ankomst eller på girokort
Hovedturnering
Deltagerlisten på http://www.tennis.dk/turneringsprogram.aspx
Bonusrunde
Hvis man taber i første runde, man er forpligtet til at spille bonusrunde.

ANDEN INFORMATION
Vi mener at alle HRT’s spillere kan have gavn af at komme ud og spille turnering, så derfor vil vi løbende forsøge at informere så godt som muligt om de forskellige turneringer.

Ønsker du at spille pointgivende turneringer – så er det som ny turneringsspiller nemmest at komme med i DTF turneringer om sommeren, da deltagerantallet typisk er større pr. turnering og at antallet af turneringer er højere. Er du godt i gang med PlayNStay turneringer anbefaler vi at du som sidste års U10 i efteråret spiller pointgivende turneringer. Med lidt point på ranglisten bliver det nemmere at komme ind i U12 vintertur efter årsskiftet. Er du startet på turneringsspillet PlayNStay som U12 anbefaler vi at samle point om sommeren således at du kan være med i vintertur.

I HRT afholder vi også mange turneringer. Vi afholder ca. 30 turneringer i løbet af et år det er både internationale og nationale turneringer. Årets største turnering er Kystmesterskaberne som afholdes i uge 26. Derudover har vi de sidste mange år i Påsken afholdt Ungdomsmesterskaberne UM = DM for Juniorer indendørs.

Til alle turneringerne råder hjemmeklubben over 2 wildcard (dog ikke UM), så hvis du ikke er kommet med i en turnering på hjemmebane kan du kontakte din træner eller turneringsudvalget for at høre om muligheden for at få et wildcard.